Duyurular
Sakarya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Merkezi'nden Balkan Araştırmaları Tez Sunumları Serisi

Balkan coğrafyası, tarih boyunca farklı kültürlerin ve medeniyetlerin kucaklaştığı, zengin bir tarihi mirasa ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Sakarya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Merkezi, bu önemli coğrafya hakkında bilgi üretmek ve paylaşmak amacıyla çevrimiçi etkinlikler düzenliyor:

“Balkan Araştırmaları Tez Tanıtımları”

Bu seride, Balkanlar üzerine yoğunlaşan lisansüstü öğrencilerimizin kapsamlı araştırmalarını ve değerli tez çalışmalarını sizlerle buluşturuyoruz. Her bir sunum, bölgenin tarihinden sosyal yapısına, kültürel zenginliklerinden ekonomik dinamiklerine kadar geniş bir yelpazede ele alınan konuları içerecek.

Sunumları ayrıca YouTube kanalımızda https://www.youtube.com/@sabamer URL bağlantısını kullanarak izleyebilirsiniz.

İlk Sunum: "Türkiye'de Yükseköğretime Devam Eden Balkan Ülkeleri Öğrencilerinin Kişisel Uyum Düzeylerinin Araştırılması" - Doç. Dr. Nalan Kazaz

Bu etkinlikte, Balkan coğrafyasının genç akademisyenlerinden biri olan Nalan Kazaz'ın yürüttüğü araştırmayla Türkiye'de yükseköğrenim gören Balkan ülkeleri öğrencilerinin kişisel uyum düzeyleri hakkıında bilgi sahibi olma şansımıza kavuşmaktayız.

İkinci Sunum: "Osmanlıcı Söylem Ekseninde Bosna ve Suriye Savaşları" - Dr. Mustafa Yasin Şafak

Tez sunumları serimizin ikinci oturumunda Dr. Mustafa Yasin Şafak, Bosna Hersek ve Suriye olmak üzere iki örneklem üzerinden Osmanlıcı yaklaşımlarının sınır kapasitesini ele almaktadır.